April 17, 2024

Тошковски оствари средба со претставници на Државната комисија за спречување на корупција.

МАКЕДОНИЈАДКСК

Тошковски оствари средба со претставници на Државната комисија за спречување на корупција.

Министерот Тошковски истакна дека соработката што ја имаат овие две институции треба да се негува и продлабочува, па во таа насока во иднина потребно е да се потпише соодветен меморандум.

01. Март 2024. @ 15:441 мин. читање

СподелиFacebookTwitterEmail

Тошковски оствари средба со претставници на Државната комисија за спречување на корупција.
МВР

Денеска (01.03.2024г.) министерот за внатрешни работи Панче Тошковски оствари работна средба со претседателката Татјана Димитровска и претставници од Државната комисија за спречување на корупција.

На средбата претседателката ги презентираше тековните активности на комисијата и ја потенцираше обврската што ја имаат согласно изборниот законик, а се однесува на објавување на регистар на службени возила на државните институции на нивната веб страна и во таа насока побара од страна на МВР да бидат доставени соодветни податоци.

Министерот Тошковски истакна дека соработката што ја имаат овие две институции треба да се негува и продлабочува, па во таа насока во иднина потребно е да се потпише соодветен меморандум.


1079