Криптовалутите трпат големи загуби, Bitcoin и Ethereum на колена

Пазарот на криптовалути во последниот ден сведочи на драматични падови, со значајни последици за главните и алткоините. Следува увид во тековните возбурливи движења и што може да очекуваме понатаму.

Неверојатен пад на Bitcoin и Ethereum: Bitcoin, којшто важи за златниот стандард во светот на криптовалути, падна за 4.33% за само 24 часа, со актуелна цена од $63,404.04. Во споредба со пред една недела, тој е надолу за неверојатни 9.32%. Ethereum, пак, следи неговиот тренд со пад од 4.66% од вчера, со сегашна цена од $3,095.98 – што е 14.12% помалку од пред една недела.

Како се справуваат алткоините? Цените на популарните алткоини исто така се наоѓаат во слободен пад. BNB сега се тргува за $548.43, со пад од 4.80% за денот и 5.06% за неделата. XRP е надолу за 3.06% денес, додека Cardano и Dogecoin носат падови од 3.89% и 5.45%, соодветно.

Останатите токени не се поштедени: Solana е еден од најголемите губитници со пад од 21.72% за неделата, додека Polka Dot и Shiba Inu исто така доживуваат значајни падови.

Пазарен изглед: Со вкупна капитализација од $2.31 трилиони, што е зголемување од 3.08% од вчера, пазарот покажува одредени знаци на живот. Сепак, динамиката е променлива и полна со предизвици. Со минатомесечна капитализација од $2.64 трилиони и $1.67 трилиони пред три месеци, трендовите сугерираат на потенцијал за опоравување, но исто така и на можни нови турбуленции.

Оваа анализа нуди критички поглед на ситуацијата во крипто светот, каде владеат неизвесност и непредвидливи промени, потсетувајќи на важноста од внимателно планирање и стратегија во инвестирањето.


1061