Битола преку објективот на Бенита Стојмирова

Бенита Стојмирова подолг период фотографира низ цела Македонија, но во јавноста најпознати и најнаградувани се нејзините фотографии од Битола. Таа фотографира дење и ноќе, во лето и во зима, а нејзините фотографии добиваат илјадници лајкови на социјалните мрежи. Ви презентираме неколку нејзини најнови фотографии.


1296