Марија Димовска е балканска шампионка

Македонија освои еден златен медал на Балканското првенство што се одржа во Подгорица, Црна Гора.

На првенството на кое Македонија е претставувана од 36-мина кикбоксери, првиот медал и тоа златен го донесе битолчанката Марија Димовска. Таа го освои златото во својата дисциплина лоу-кик -60 кг и стана балканска шампионка.


1232