Вистинска парада на гордоста по трет пат во Битола

Утре, Сабота (22.06.2024 год.) со почеток од 20:00 часот на плоштадот Магнолија во Битола ќе се организира “Вистинска парада на гордоста” по трет пат во Битола.

Организаторите потенцираат дека начелата по кој треба да сме водени се:
-Дом
-Семејство
-Родители-МАЈКА и ТАТКО
-Деца
Начела дадени од Бога и начела по кои треба да ги воспитуваме нашите деца и идните наши генераци после нас во духот на нашата ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЈАНСКА вероисповед.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ ГИ ОЧЕКУВААТ СИТЕ КОЈ СЕ СОГЛАСУВААТ СО НАЧЕЛАТА ДА ДОЈДАТ НА ПЛОШТАДОТ МАГНОЛИЈА КАДЕ СИТЕ ЗАЕДНО СО ЕДЕН МАРШ НИЗ ШИРОК СОКАК ЌЕ СЕ УПАТИМЕ ДО ПАРКОТ,КАДЕ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ НЕКОЛКУ КРАТКИ ОБРАЌАЊА ЗА МОТИВИТЕ НА ОРГАНИЗИРАЊЕТО НА ВАКВАТА ПАРАДА.


1729