Николовски: Трет мобилен оператор за пониски цени на граѓаните

Министерот за транспорт и заменик претседател на Владата, Александар Николоски, најавува трет мобилен оператор во Македонија. Со тоа цените за мобилната, кабелската телевизија и интернет услугите ќе поевтинат.

Би сакал да објавам дека сериозно ја разгледуваме можноста за доделување лиценца за трет мобилен оператор. Нашата анализа кажува дека цените за мобилната, како и за кабелската телевизија и интернет услугите се поскапи од најголем дел европски земји. На пазарот постои класичен дуопол. Затоа мора да бараме мерки да поевтинат услугите. Граѓаните да имаат подобри и поевтини услуги.

Затоа потенцијално решение е трет мобилен оператор. Во следниот период ќе мотивираме големи имиња од светот на телекомуникациите да се појават на македонскиот пазар. Време е државата да прави за граѓаните“, напиша министерот за транспорт, Александар Николоски.

Aleksandar Nikoloski 

1 д.  · 

ТРЕТ МОБИЛЕН ОПЕРАТОР ЗА ПОНИСКИ ЦЕНИ НА ЃРАЃАНИТЕ

Би сакал да објавам дека сериозно ја разгледуваме можноста за доделување лиценца за ТРЕТ МОБИЛЕН ОПЕРАТОР ❗

📌 Нашата анализа кажува дека цените за мобилната, како и за кабелската телевизија и интернет услугите се поскапи од најголем дел европски земји. На пазарот постои класичен дуопол.

👉Затоа мора да бараме мерки да ПОЕВТИНАТ услугите. Граѓаните да имаат подобри и поевтини услуги.

Затоа потенцијално решение е ТРЕТ МОБИЛЕН ОПЕРАТОР.

👉Во следниот период ќе мотивираме големи имиња од светот на телекомуникациите да се појават на македонскиот пазар.

Време е државата да прави за граѓаните.

Исполнуваме!

За тебе!

#МакедонијаЗаТебе🇲🇰


1020