Пронајдено огревно дрво без жиг и одземено

На 26.09.2022 во с.Лева Река, ресенско, полициски службеници од СВР Битола-ОВР Ресен пронашле околу 10 м3 огревно дрво без жиг и соодветна документација. Исто така, на 26.09.2022 во Ресен, од Е.К. од Ресен било одземено патничко моторно возило „југо” без регистарски ознаки натоварено со огревно дрво без документација.Дрвата биле предадени на Шумска полиција и се преземаат мерки за расчистување на случаите.


1036