Започнува „Интерфест“ интерационален фестивал на класична музика

Препознатливите арии на операта „Кармен“  од Жорж Бизе и балетската слика на операта „Фауст“ од Шарл Гуно насловена “Валпургиска ноќ“вечерва во Битола ќе го означат почетокот на фестивалот на класична музика „Интерфест“. 

Организаторот и годинава на публиката и понудува концерти, театарски прeтстави, ликовна изложба и поетска вечер на македонски и европски познати уметници. Фестивалот ќе трае десет дена и ќе биде затворен со концерт на Камерниот оркестар на Битола.

Прогама Интерфест 2022 http://www.interfest.com.mk/interfest_site_mk/program2022_mk.shtml


1083