June 2, 2023

И оваа година се одржа Големиот годишен панаѓур во Аминдео(Реублика Грција), кој изобилуваше со богата понуда на разновидна роба, вкусна храна и забава за посетителите. Саемот е расопостранет по целиот градски центар и се одликува со голема посетеност. Поради близината на Битола (околу 60-тина километри), панаѓурот е посетен од голем број на битолчани, како и прилепчани, охриѓани, ресенчани и др.

Да оставиме за атмосферата на панаѓурот да говорат фотографиите.

rbt

1031