Мија Стерјовска од Скопје е Кралица на Евроазија за 2022

Деновиве во Истанбул, Турција се одржа изборот за убавина Кралица на Евроазија 2022. Нашата претставничка Мија Стерјовска, 18 години, од Скопје ја освои титулата Кралица на убавината (Queen of Beauty), како најубава од сите 30 кандидатки од исто толку држави од Евроазија.

„Освен Мија, уште една членка на Модното студио Црнокрак успеа да освои титула, итоа главната, победничка на изборот. Тоа е нашиот интернационален модел, Доти Полгар од Будимпешта, Унгарија, со која соработуваме речиси 8 години. Со тоа го продолживме успешниот низ на освоени интернационални титули, дури 15 кои само оваа година ги освоивме со девојките и момците од Модното студио Црнокрак. Но не застануваме тука, до крајот на годинава следат уште неколку избори ширум целиот свет”, вели Мики Црнокрак, директно од Истанбул веднаш по финалето.


1037