March 1, 2024

Со неколку илјадно присуство се одржа Бадниковата поворка во Битола. Поворката стартоваше во 11 часот кај Офицерскиот дом од каде сите заедно пеејќи ја песната „Вечниот Бог“ го најавија христовото раѓање.


1023