🌟 Денес децата од нашата општина учествуваа во ,,Бадниковата поворка” која донесе голема радост во пресрет на Бадниковата вечер.

😇 Децата со Ангелска песна ,,Вечниот Бог” го најавија Христовото раѓање пред големиот христијански празник Божиќ.

Среќен сум што на ваков начин ја продолжуваме вековната коледарска традиција и како општина и во иднина ќе продолжиме да ги негуваме традиционалните вредности.

Ги дарувавме овие драги коледарчиња со бадникови пакетчиња, им ги честитав празниците и посакав да се здрави, живи и успешни, и наредна година побројни.

За многу години денот!

Драганчо Саботковски – Градоначалник на Општина Могила


1164