May 20, 2024

Вечерва во КИЦ отворање на галериската поставка на уметникот Стојан Апчевски

Култуниот и информативен центар ( КИЦ ) од Битола вечерва од 19.00 часот со свеченост ја отвора овогодишната ликовна сезона. За својата најнова галериска поставка објавуваат :

„Ни претставува особено задоволство да го најавиме отворањето на нова галериска поставка во КИЦ Битола, посветена на ликовниот опус на едно од големите имиња на битолската и македонската ликовна сцена кој го одбележа минатиот век. Ве покануваме на Свечено отворање на ликовната поставка, посветена на ликовниот уметник Стојан Апчевски. Со оваа изложба започнува новата ликовна сезона на КИЦ Битола, која ќе биде обемна и респектибилна.“

26.01.2023 Четврток , 19.00 ч. Офицерски дом – Културен и информативен центар – Битола


1021