March 2, 2024

Локалната СДСМ се поклони пред спомен куќата на Гоце Делчев

„Делегација предводена од претседателот Драган Крајовски, денеска оддаде почит и се поклони пред спомен куќата на македонскиот великан Гоце Делчев во Битола. Гоце Делчев е еден од најзначајните македонски револуционери, национален херој чие наследство го чуваме, го почитуваме и силно го промовираме.Визијата на Гоце за слобода, правда и еднаквост денеска е визија на социјалдемократите. Нека е вечен споменот на македонскиот великан Гоце Делчев.“-се вели во соопштението од ОО на СДСМ во Битола

Претставници на СДММ од Битола положија цвеќе пред спомен куќата на Гоце Делчев

1017