March 1, 2024

КУЛТУРЕН И ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР – БИТОЛА за оваа недела најавува неколку настани од културата :

СРЕДА 22.02.2023
19:00 ч. МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ
Концерт во чест на 76 годишнината од постоењето на
Државното Музичко Училиште – Битола
настапуваат професорите од ДМУ
ОФИЦЕРСКИ ДОМ – СВЕЧЕНА САЛА

ЧЕТВРТОК 23.02.2023
19:00 ч. Изложба МАКЕДОНИЈА
ДАНИЕЛ ЧАСТИНЕТ И ВИЛСОН НЕТО – БРАЗИЛ
КИЦ Битола во соработка со Меѓународна ликовна колонија „ДеНиро“
ОФИЦЕРСКИ ДОМ – ИСТОЧНА ГАЛЕРИЈА

20:30 ч. PHALARIS’S BULL: SOLVING THE RIDDLE OF THE GREAT BIG WORLD
Театарска претстава од Steven Friedman – САД
КИЦ Битола во соработка со амбасадата на САД во Скопје и Општина Битола
ОФИЦЕРСКИ ДОМ – СВЕЧЕНА САЛА

ПЕТОК 24.02.2023
19:00 ч. ПЛЕЈБЕК ТЕАТАР
Социо – културен настан
КИЦ Битола во соработка со Центар за психотерапија и едукација Amigdala – Скопје
и Алтернативен театар „Отпишани“ – Скопје
ОФИЦЕРСКИ ДОМ – СВЕЧЕНА САЛА


1146