Меѓународниот детски театарски фестивал „БИТОЛИНО“ објави конкурс за учесници

Меѓународниот детски театарски фестивал „БИТОЛИНО“ објавува отворен повик за учество во натпреварувачката програма на 12-тото фестивалско издание кое ќе се одржи 03 август – 07 август 2023 година, во Битола, Р. Македонија.
Домаќин на фестивалот е АЦА „Бабец театар“ – Битола.
Фестивалот има за цел да опфати широк спектар на различни театарски форми како кукла, сенка, танц, позадинско осветлување, физичко креирана од професионална театарска продукција за деца и млади.
Повикот за пријавување ќе биде отворен до 01 април 2023 година.
Како да аплицирате:
Сите кои аплицираат за официјална селекција се обврски, покрај испраќање на пополнетиот формулар по редовна пошта или по е-пошта, да го испратите следново:
ДВД со целосна должина (односно видео снимка од целиот настап), 5(пет) фотографии од настапот, краток резиме на изведбата на англиски јазик (до 900 карактери), листа на актерски и продукциски тим, краток текст за театар, или CV (до 900 карактери), лого на театарот што конкурира.
Без овие елементи апликацијата НЕМА да се смета за валидна и комплетна.
Овие елементи се неопходни за селекцијата (снимање – кога не е можно да се види настап во живо) и за изработка на каталогот на Фести Доставениот материјал ќе се чува во архивите на Фестивалот и нема да биде вратен.
Во конкурсот уште се посочени и критериумите за избор кои се однесуваат на уметничкиот квалитет, а финалниот збор го има селекторот на Фестивалот, Јулијана Мирчевска.
Резултатите од селекцијата ќе бидат објавени на веб страната на Фестивалот најдоцна до 15 април 2023

Повеќе за конкурсот и конкурсот

https://www.facebook.com/profile.php?id=100084081219154


1163