May 19, 2024

„Бикот на Фаларис : Решавајќи ја загатката на големиот свет “

„Најубаво срочена философска лекција која било кога сте ја посетиле, е напишана од Стивен Фриедман…Тој е поет, сликар, автор, учител, молекуларен биолог, но суштината на неговата потрага е одговорот на прашањето како да ја екстрахира убавината од болката…(The New Yorker).
Со оваа критика на The New Yorker ,КИЦ Битола и Американската амбасада во Македонија го најавуваат театарско-философскиот перформанс и средбата со авторот Стивен Фридман.
Вечерва, 23.02 со почеток во 20.30 ч.
Офицерски дом- Свечена сала.
PHALARIS’S BULL: SOLVING THE RIDDLE OF THE GREAT BIG WORLD
Театарска претстава од Steven Friedman – САД
КИЦ Битола во соработка со амбасадата на САД во Скопје и Општина Битола


1156