April 17, 2024

Состојба на патишта

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по наместа влажни коловози.

Намалена видливост до 100м. поради магла има на патниот правец Куманово-К.Паланка.

На одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни. Сите подетални информации учесниците во сообраќајот можат да ги добијат на нашиот дежурен телефон 02 / 25 61 502 .

Извор: диспечерски центар ЈПОЗМРП


1020