May 19, 2024

Состојба на патишта

Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по наместа влажни коловози.

Врнежи од снег има на планинскиот премин Ѓавато, но во моментов не се задржува на коловозот и не преставуваат пречка за одвивање на сообраќајот.

На одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот. Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни. Сите подетални информации учесниците во сообраќајот можат да ги добијат на дежурен телефон 02/ 25 61 502 .

Извор: диспечерски центар македонија пат


1089