ФЕНОМЕНАЛЕН КОНЦЕРТ НА ВЛАТКО ЛОЗАНОСКИ И НЕКСТ ТАЈМ ВО МЕЛБУРН

29 април 2023 година, Мелбурн, Викторија – Македонската музичка ѕвезда Влатко Лозаноски и извонредното дуо од Некст Тајм, двајцата браќа близнаци Стефан и Мартин Филиповски, родени на 20 септември 1986 година, се во едномесечна турнеја низ Австралија. И на сите концерти предизвикаа голем интерес од Македонците во Австралија.

Концертот во Мелбурн на кој настапија Влатко Лозаноски и Некст Тајм не беше ништо помалку од феноменален. Нивната наелектризирана изведба ја плени публиката и ја остави воодушевена.

Енергијата и страста што Влатко и Некст Тајм и другарите од групата ги донесоа на сцената беа опипливи, а големиот број Македонци кои го следеа концертот беа целосно потопени во музиката.

Со моќен вокал, вешто музицирање и беспрекорно сценско присуство, групата го одржа еден од најдобрите концерти во деценијата.

Од почеток до крај го задржаа вниманието на публиката и ги оставија да сакаат повеќе.

Концертот беше навистина извонредно искуство и доказ за талентот и посветеноста на Влатко Лозаноски и Некст Тајм.

Влатко Лозаноски и Некст Тајм ги мобилизираа пред се младите Македонци кои беа најбројната публика, уживаљ во прекрасната музика на сцена. Пееја сите заедно.

Браво за Влатко и Некст Тајм, добар престој во Австралија и да живее Македонија и Македонскиот народ!

Никогаш северна, само Македонија вечна од исконот до бескрајот!


1108