Под мотото „Една сцена, звук на светот”, од 23-25 ноември Битола ќе биде годинешното издание на овој, по многу нешта специфичен фестивал, кој го става нашиот град на познатата светска листа на градови кои го слават жанрот WORLD MUSIC.

Програма


23.11.2023 – четврток – 19:00 часот – НУ Центар за култура – Битола, мала сала
ОЛАБАЈ на Фестивал на музика од светот со промоција на АСЦЕНТ – првиот самостоен албум на Горан Таневски
22:00 часот – Кафе бар ДЕУС – Битола Conductor

24.11.2023 – петок 19:30 часот – НУ Народен театар – Битола, фоаје – Изложба на грамофонски плочи од колекцијата на Петар Ставрев
20:00 часот – НУ Народен театар – Битола – TALES FROM THE BOX
Бобан Мирковски – пијано РС Македонија
Stella Tempreli – виолончело, Грција
Thanos Stavridis – хармоника, Грција
00:00 часот – Ноќен клуб ЈАГОДА – Битола – Sonja Ismail & Zoki Bejbe

25.11.2023 – сабота 20:00 часот – НУ Центар за култура – Битола, голема сала
LAIBACH концерт од светската турнеја на бендот
22:00 часот – Порта JAZZ Битола -HERZEL, Подржано од EUROPE HOUSE BITOLA
00:00 часот – Ноќен клуб Јагода – Marko Nastic

Влезниците се пуштени во продажба.


1169