April 25, 2024

Културни настани во КИЦ Битола за оваа недела

Ни претставува особено задоволство да ги најавиме  настаните за оваа недела во КИЦ Битола.

15.03-21.03 Офицерски дом, Свечена сала

Изложба „Татковина на душата“ на Стојан Ѓуриќ – Србија

организатор: КИЦ Битола и Меѓународен центар за ликовна уметност, Меѓународна ликовна колонија „ДеНиро“

19.03.2024 Офицерски дом, Свечена сала  19.00 ч.

Концерт Requiem Si-Do во чест на на едно големо име кое со својот живот и дело и денес е светлина за многу генерации ученици и музички уметници- Петар Сидовски-Пепи.

организатор: Државно музичко училиште Битола

20.03 Офицерски дом 20.00 ч.

Промоција на книгата „ Структурата на моќта во Битола“ од Пеце Цветановски , издавач „Восток“ Битола.

Организатор: КИЦ Битола

21 – 27.03 Плато Офицерски дом/ 10.00 – 18.00

Пролетен саем на книгата

Организатор; КИЦ Битола

21.03 Офицерски дом – Свечена сала 19.00

Изложба на фотографија- Ивона Кочов

Организатор: КИЦ Битола

Филмска програма во КИНО МАНАКИ

Од вторник ќе следат проекциите:

19.03.2024, вторник

20:00

„Оловна Бригада“ – Режија: Кирил Ценевски (Влезница: 100 мкд)

20.03.2024, среда

20:00

„Јазол“ – Режија: Кирил Ценевски (Влезница: 100 мкд)

21.03.2024, четврток

18:00

„Кунг-фу панда 4“ – Режија: Мајк Мичел, Стефани Стајн (Влезница: 180 мкд)

20:00

„Јорговани“ – Режија: Синиша Цветиќ (Влезница: 200 мкд)

22.03.2024, петок

18:00

„Кунг-фу панда 4“ – Режија: Мајк Мичел, Стефани Стајн (Влезница: 180 мкд)

20:00

„Јорговани“ – Режија: Синиша Цветиќ (Влезница: 200 мкд)

23.03.2024, сабота

18:00

„Кунг-фу панда 4“ – Режија: Мајк Мичел, Стефани Стајн (Влезница: 180 мкд)

20:00

„Јорговани“ – Режија: Синиша Цветиќ (Влезница: 200 мкд)

24.03.2024, недела

„Кунг-фу панда 4“ – Режија: Мајк Мичел, Стефани Стајн (Влезница: 180 мкд)

20:00

„Јорговани“ – Режија: Синиша Цветиќ (Влезница: 200 мкд)


1107