April 16, 2024

Видео разговор со младата битолска писателка Елена Бошбож

Порталот Пеланет продолжува со традицијата да промовира млади битолски таленти без разлика дали станува збор за уметници, научници, спортисти и др, па така во овој прилог ја представуваме нашата млада пистелка Елена Бошбож, која неодамна ја издаде својата прва книга “Сонцето под земја, кралството над него“ од жанрот на епска фантастика, што е интересно, затоа што тоа е жанр на кој ретко се пишува на нашите простори.

Повеќе за оваа наша млада и надежна писателка и нејзината книга во видео разговорот кој следи:

Модератор на разговорот е нашиот искусен новинар Шенол Мемиш, реализацја БТ-ТОП продукција, а разговорот ќе можете да го проследите и на интернет радио станицата РАДИО БТ.


1246