May 29, 2023

Соопштение од ФК ‘ПЕЛИСТЕР’ упатено до Битолската јавност

Летово клубот го превзеде Општина Битола во многу лоша состојба. За кратко време се стабилизиравме, се исплатија четири заостанати плати и се склучија договори со физички и правни лица. Единствен финансиер е Општина Битола и градоначалникот д-р Тони Коњановски. Летово постигнавме десет договори со проверени прволигашки фудбалери. Од нив осуммина се битолчани. Паралелно поставивме координатор во младинската школа и ангажирани се четири нови тренери со кои се подобри тренажниот процес. Таму резултатите веќе се видливи. Организационо клубот е на добар пат, но ова е долг процес. Резултатите на сениорската екипа не се на посакувано ниво, но имаме уште дваесет кола и ништо не е загубено. На проблемот пристапуваме професионално и без емоции. Во моментов ни треба мобилност и сплотеност, никакви кадровски промени не се предвидени пред зимската пауза. Ни остануваат уште четири кола, во кои очекуваме четири победи. За време на паузата ќе направиме сериозна анализа и тогаш се можни кадровски промени во зависноист од крајниот пласман на есенскиот дел од шампионатот.
Нема да се предадеме, одиме уште посилно до остварување на целта.


1005